home Galleries blogs runs about
 


West Coast Challenge 2011

De West Coast Challenge. Van Hoek van Holland naar Den Helder, 130km met z'n 2-en en de enige regel is dat 1 van de twee over strand loopt voorzover de route het toelaat. De ander mag dan fietsen en zoek het verder maar uit hoe je er komt!
Dat is een uitdaging die Andre van der Plas en ik graag aangaan. Samen met collega's Wilse Graveland en Rogier van Heyningen hadden met Kempen & Co twee teams die van start gingen.

Van tevoren hadden we de route al een beetje verkend door vanaf de Hondsbossche Zeewering naar huis te fietsen en door een keer vanaf Katwijk aan Zee naar Hoek van Holland op en neer te gaan. Dit laatste met windkracht 6 eerst tegen..


Hoe ver is het vanaf de Hondsbossche Zeewering naar huis?

Tussen Bergen aan Zee en Egmond aan Zee

Rustige zee tijdens een van de trainingen

Terug in Katwijk na een retourtje Hoek van HollandDan de dag zelf!
Raimond Schikhof en Walter Pennekamp gingen tegen hun eigen adviezen in als een gek van start en hielden dit 9:35 uur lang vol tot de finish. Een fantastische prestatie!


Walter en Raimond bij Bloemendaal aan Zee, met op de voorgrond nog wat drieteenstrandlopers ©Marco van RijnWij wilden een mooie tijd lopen alhoewel we eigenlijk nooit verder dan een marathon hebben gelopen dus met beleid starten! #jeugdigenthousiasme


C'est moi! ©Marco van Rijn

Collega's Rogier en Wilse ©Marco van RijnWilse had 7 weken voor de start nog zijn middenvoetsbeentje gebroken.
Hier staat een herstel van 6 weken voor, dus ruim op tijd fit...
Zelfs nog een week ervoor 10km gelopen.


Wilse ©Marco van RijnTot Wijk aan Zee ging het heel goed. We waren alletwee fit en na zo'n 6 uur en 65km kwamen we aan in IJmuiden. Daar werden we door de KNRM overgezet naar Wijk aan Zee. De overtocht was spectaculair! Hier een filmpje van de overtocht, na 1:00 gaat het gas erop!
Toen ging het mis.
Andre kreeg na Wijk aan Zee een lekke band en heeft een kwartier op z'n hurken gezeten om de band weer goed te krijgen! Bij de wissel in Bakkum/Castricum aan Zee kwam Andre al kapot aan. Hij had kramp in twee kuiten en twee bovenbenen gekregen. Dat beloofde niet veel goeds. Daarnaast was onze strategie om alles door de duinen te fietsen. Als het strand slecht is dan is dat een goede keuze. Echter nu was het strand heel goed en hadden we niet de juiste fiets om over strand te gaan. Andre dus lopen naar Egmond, ik kon hem niet aanbieden om het stuk van Bakkum naar Egmond nog eens door de duinen te fietsen. In Egmond aangekomen was Andre nog onderweg en had wederom kramp gekregen.. De lekke band had de das omgedaan. :-(


En attendant Andre ©Ellen van der PlasTijdens het wachten zagen we de andere teams voorbij gaan...


Teams bij de verzorgingspost Egmond aan Zee ©Ellen van der Plas

Teams bij de verzorgingspost Egmond aan Zee ©Ellen van der Plas

Marjan bij Egmond aan Zee ©Ellen van der PlasAndre zat even stuk. Toen begon het rekenen. Het was nog vroeg (13:15) en we moesten nog 40km afleggen. Al snel besloot ik, onder het wedstrijdadagium 'Opgeven is geen optie' dat we de mooie tijd 'in zee moesten gooien' en voor het finishen moesten gaan. Al liep ik de resterende afstand zelf met 10km/u dan zouden we nog 4 uur later finishen. Aldus met Andre 'besproken' en ervoor gegaan! Gelukkig kwam Andre naast me fietsen, het strand was toch goed genoeg om te fietsen. Zodoende kon hij herstellen. Na een extra loopshift liep Andre weer op de Hondsbossche Zeewering.
Dit ging goed! De kramp schoot er niet meer in al was het wel zwaar, maar uitlopen was het belangrijkste. Na de Zeewering nam ik het weer over, de vloed kwam op dus fietsen over strand was geen optie meer. Het was zelfs de vraag of we over strand konden blijven lopen, af en toe liep ik aan de duinenrij met nog een paar meter strand. Het kan daar tekeer gaan!


Route = onder de strandtent door... ©Ellen van der Plas


Even een knuffel... ©Ellen van der Plas


Mooi zonnetje ©Marjan HaasnootNa nog een extra shift stond Andre bij Julianadorp klaar om weer een stuk te lopen. Hij zag er weer fit uit. Zelf mocht ik door de duinen met tegenwind en veel zand op kruisingen. Daarbij werd het donker dus ook de verlichting weer opgezet. Bij het volgende wisselpunt was Andre nergens te bekennen. Gelukkig belde hij en was hij zelfs al doorgelopen naar de dijk! Dat was een meevaller! Snel naar hem toegefietst en de slotkilometers nog gelopen. Zo kwamen we na 12:50 als vijfde over de finish!We zijn er! ©Ellen van der Plas


Teamwork! ©Ellen van der PlasWat mij betreft was dit echt een staaltje teamwork, omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen!


Welverdiende soep. ©Ellen van der Plas


Welverdiende hersteldrank. ©Ellen van der Plas


No comments. ©Ellen van der PlasHier een overzicht totdat de batterij op was: