home Galleries blogs runs about
 


Schoorl training 2012

Dit keer had ik de eer om met Raimond Schikhof en Wilse Graveland in Schoorl een route te lopen. Je hoort altijd mooie berichten over dat gebied en in oktober wordt daar ook een trailrun georganiseerd. In Katwijk zijn ook mooie duinen en daar geniet ik met volle teugen van. Ik was dus erg benieuwd naar het Schoorlse duingebied. De start was mooi over een mountainbikeparcours en direct al vrij heuvelachtig. Een prima begin dus!
(Alhoewel sommige bikers het niet goed konden hebben dat we hen inhaalden...)Uitkijkje in SchoorlRaimond kent het gebied op z'n duimpje en we kregen de bonusroute. In die zin dat we elke duin of zandheuvel van betekenis op gingen en het een zeldzaamheid was dat we meer dan 200 meter over een schelpenpad liepen. Bij sommige zandheuvels ben ik zelfs gaan wandelen om niet teveel de bovenbenen te verzuren tijdens m'n marathontraining. Wat een mooi gebied en dat op een uurtje van waar ik woon. Als je zo'n parcours loopt hoef je echt niet naar de Ardennen om te trainen.
Wilse bijna boven!


In het filmpje hieronder een indruk van de zandheuvels, de heide, de bossen, en de doorzetters!Uiteindelijk bijna 2 uur gelopen (1:59:46) met zo'n 20km op de teller. En helemaal verliefd geworden op het gebied. Hier kom ik zeker nog eens terug!
Na de training hebben we nog wat gegeten en nagepraat in het centrum van Bergen. Al met al een heerlijke avond. En als je dan in de stromende regen ook nog eens wordt thuisgebracht door Wilse is dat helemaal top natuurlijk!Een overzicht van de route: