home Galleries blogs runs about
 


Jan Knippenberg Memorial 2016

Eind 2015 kwam het bericht dat deze editie van de JKM de laatste zou zijn. Alle 'W-vragen' (wie, wat, waar, waarom, wanneer enz.) waren beantwoord en er restte nog slechts 1 'H-vraag': Hoe ga ik deze lopen? Was uitlopen de vorige het doel, nu wilde ik zo lang mogelijk blijven hardlopen en liefst geen wandelpauzes nemen.

De training verliep voorspoedig. Na de Amsterdam marathon startte ik met de langere lopen en had een aantal langere lopen gedaan: de WestCoastChallenge 130km duo-runbikerun, de Dutch Ultra Coast Run by Night 75km, een rondje Katwijk-Haarlem-Bloemendaal aan Zee-Katwijk en Katwijk-CPC-Katwijk. Met dank aan mijn vriend en osteopaat Jaap Zwaan bleef ik goed fit. De laatste weken wat rustiger aan gedaan waarna we mochten aftellen tot de dag voor de start, waar we in Hoek van Holland warm werden verwelkomd. Leuk om weer bekende gezichten te zien! Vlak voor de start werden alle lopers traditiegetrouw voorgesteld.

(foto's: met dank aan Rinus Running, Bjorn Paree en Marjan Haasnoot)


Genieten van de introductie van alle deelnemers door Henri ThunnissenWandelen naar de start

Vlak voor de start


Ik had me voorgenomen rustig te starten. Je kan wel 20 seconden per kilometer harder gaan maar als je op het eind moet wandelen kost dat veel meer tijd. Gelukkig kon ik me inhouden. Het strand lag er prima bij, de maan scheen mooi en de wind was gunstig. Wat een contrast met twee jaar geleden waar we eerste 60km windkracht 4 pal tegen hadden! Nu was het lekker draven tot Noordwijk waar de post van m'n eigen vereniging stond. Dat was weer een feest om daar te komen, wat een gezelligheid daar! Heel fijn om zoveel bekenden daar te zien en natuurlijk waren Marjan (mijn vrouw) en mijn vader ook van de partij.


VZP Noordwijk door AV Rijnsoever! Met o.a. Peter, Ron, Wendy, Ronald, Andre, Maarten, Wim, Percy

Rinus vroeg of er nog een zoen kwam, dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen ;-)

Nog even wat bijvullen..

En weer verder!


Na Noordwijk werd het hoog water. Ook hier was het devies om rustig te blijven en niet te gaan werken. Dat is soms lastig als je weer tot je enkels in het zand zakt.. Gelukkig was het niet zo erg als bij de DUCRbN rond Castricum. Vlakbij Zandvoort kwam ik Berry Snoeren tegen. Samen liepen we naar de post.


Verzorgingspost Zandvoort samen met Berry


Na Zandvoort werd het licht en werd het tijd voor de laatste kilometers richting IJmuiden. Wilse Graveland kwam me ophalen en samen zijn we richting de boot gelopen. Na 6:51 kwam ik aan. (Tijd voor de overtocht wordt gecorrigeerd). De overtocht zelf was weer geweldig! Een leuke afwisseling en het ging er heftig aan toe!


Samen met Wilse..

Still smiling (en zweeffase) ;-)


Na de overtocht was het even lastig weer op gang te komen. Berry vroeg aan de noordpier de weg. Ik moest toch dezelfde kant op en ben met hem meegelopen. "Na dit strandpaviljoen naar rechts en dan na 60km weer rechts"... Vervolgens hebben we nog best lang samen gelopen wat voor deze kilometers goed uitkwam. Na de posten Castricum en Bergen kwamen de Hondsbossche Duinen in zicht en gingen we rechtsaf langs de lagune en naar de post waar Marjan samen met Charlotte en Matthijs stond te wachten.


Langs de lagune

De post bij Camperduin

Samen met Charlotte en Matthijs


Na de 100km werd het toch zwaarder. Mijn rechterschoen had wat zand en water binnengekregen wat mijn voet niet zo prettig vond. Dat schuurde behoorlijk alleen geen pijn die ik niet kon verdragen. Dus vrolijk verder richting Callantsoog en Julianadorp. Onderweg kwam ik Pat Leysen tegen die er helemaal doorheen zat. Bleek dat hij de post bij Camperduin had gemist en zodoende een half uur zonder water zat. Bij Callantsoog kon hij weer aansterken. Dat had ik gemerkt want tijdens een plaspauze kwam er opeens een Belg voorbij gevlogen! Respect dat Pat zo snel weer was opgeknapt!


Supporter Charlotte bij Callantsoog

Supporters Marjan en Matthijs bij Callantsoog


Daarna kwamen de laatste kilometers in zicht. Al gingen de laatste kilometers natuurlijk niet zo soepel meer, ik kon nog goed blijven hardlopen. Was ik erg blij mee. Alhoewel die schuine dijk wel wat pijn deed. Ben ik heel eerlijk in.. Ach, daarna richting de finish maakt veel goed!


Op de dijk

En samen met de kinderen finishen!

Hier wel een paar kilometer naar uitgekeken! ;-)

Verslag uitbrengen aan Hannah en Mikel Knippenberg en Michiel Hoefsmit

We did it!


Na de correctie van de boottocht bleek ik overall als 9e te zijn geeindigd en als 5e bij de mannen in 13:33:31. Twee seconden (2!) achter Simon Luckett. Haha! Als ik dat had geweten.. ;-) Nou het is Simon zeker gegund. Ik ben heel blij dat ik de hele tocht heb kunnen hardlopen. De organisatie van dit evenement was uitmuntend! Goed geregeld, ontspannen en aardig. Dit was de laatste JKM, waarschijnlijk. Of...??

De Garminroute: