home Galleries blogs runs about
 


Boston - De 'Vakantie'

Naast de geweldige ervaring van de Boston-Marathon waren we natuurlijk ook 'met vakantie'! Boston en Cambridge hebben voor (modern-)Amerikaanse begrippen veel historie. De onafhankelijkheidsstrijd begon hier en ter herinnering hiervan wordt Patriot's Day gevierd. Het grootste spektakel op die dag is dan weer de Boston-Marathon en zo is de cirkel weer rond ;-) We hadden een mooi driekamerappartement in Cambridge gehuurd, vlakbij Harvard. In de winter was veel sneeuw gevallen en half april lag dat nog op een aantal plekken.ons AIRBNB-appartementIn Cambridge Common Park nam Generaal Washington het eerst bevel over het leger. (400m van ons appartement)


Naast de stad ontdekken hadden we ook whale watching op het programma staan. En uiteraard mag een wedstrijd van de Boston Red Sox niet ontbreken!
In 2013, toen Marjan en ikzelf in Boston waren, ging het whale watchen helaas niet door vanwege teveel wind. Gelukkig was het weer nu wel goed. Sterker nog, er was nauwelijks wind! Dit wordt ook wel 'whale watchers heaven' genoemd omdat je elke rimpeling in het water ziet. Dan moet je ze nog wel tegenkomen natuurlijk!


We zijn er klaar voor!De Boston sky-lineDe stad 'op afstand'Deze soorten zijn mogelijk te zien


De boot ging erg hard op weg naar Stellwagen Bank. Hier de video:
En eindelijk waren we dan aangekomen op de bestemming waar het welkomstcomité ons al opwachtte!


welkomstcomité 1/3welkomstcomité 2/3, een zeehondwelkomstcomité 3/3, 'zwaaiende' borstvin van een bultrug!De eerste zwemmende bultrugEen 'blow', door zo weinig wind kon je de blows van de verschillende soorten onderscheidenBultrug dicht bij de bootMooie reflectieDeze kunnen we nog identificerenHet 'klassieke' plaatje mag niet ontbreken ;-)Met z'n tweeënGestreepte dolfijn bij de bootGestreepte dolfijn bij de boot, met rookpluim ;-)Gestreepte dolfijn bij de boot, met rookpluim ;-)SynchroonNog eentje om nog te identificerenDe gewone vinvis!Gewone vinvis met blowJan-van-GentEn weer terug in de stadNog 1 keer de skylineEn dan mag de kreeft natuurlijk niet ontbreken!Bij Quincy market was een marathon-expositieAlvast de finish oefenen


Dan was het tijd voor de Red Sox tegen de Orioles. We hadden een hele mooie plek met uitzicht op het hele stadion! En met een holistische blik op het hele speelveld. Ofwel we zaten driehoog-achter maar dat mocht de pret niet drukken. Sterker nog, het publiek was enthousiast! De een was wat meer van het indrinken dan de ander (...) maar verder allemaal top!De ingang bij Fenway ParkHet scherm was in ieder geval dichtbijSelfieUitzicht op het veldde 'overkant'Het sfeertje zat er goed in! Zie hier de video:
De 'stapel-lunch' in het park


Dan was het daarna tijd voor de marathon zelf. (zie hiervoor deze blog)
Na de marathon was het tijd om Patriot's Day te vieren in de kroeg! Onbevestigde bronnen beweren dat we op weg naar het appartement ook nog een klein flesje Jack Daniels hebben gekocht. De volgende morgen bleek deze leeg te zijn gedronken, door wie kunnen André en ik je niet vertellen.De dag erna nog even de stad in. Dit is het John Hancock-gebouwBinnen in Trinity ChurchDit was in 2013 de weg naar ons appartementjeDe jachthaven van Boston na een mooie 'Harbour walk'Nog 1 foto bij Long WharfEn onze laatste (copieuze) lunch bij Joe's American Bar & Grill. Ben nog vol van de ribs daar ;-)


Ellen, André en Marjan: Heel erg bedankt voor deze mooie ervaringen!