home Galleries blogs runs about
 


Coriotrail 2014

Het herstel na de Veluwezoomtrail verliep goed. Ik wilde m’n marathonschema weer oppakken, ware het niet dat collega Wilse mij uitnodigde om mee te doen met de Coriotrail in Heerlen. Zo’n 37km. Daar kan ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! De wekker stond op 6:15 uur. Niet al te vroeg op zich alleen de avond ervoor had Nederland in een bloedstollende penalty-serie van Costa Rica gewonnen. Ik lag dus rond 1:00 uur in bed, met een aantal 0%-biertjes gedronken. En een paar gewone… ;)


In Heerlen was het goed geregeld. De koffie stond klaar en de voetbalkantine was luxe om je voor te bereiden op de start. Het was wel wat rustig door waarschijnlijk de late voetbalavond. Ik hoorde ook dat een aantal deelnemers vorig jaar boos was geworden op de organisatie dat het parcours was gesaboteerd. (?)
De start verliep prima, ik wilde een beetje up-tempo lopen alleen niet te hard. Tja dat is toch lastiger dan ik had gedacht. Op zo’n relatief korte afstand is het toch wel raadzaam niet te langzaam te starten. De eerste kilometers waren direct al heuvelachtig en m’n hartslag was ook meteen vrij hoog. Daarom iets rustiger. Door de warmte werd het de kilometers daarna echter niet veel beter.


Ik liep al snel in 2e positie, na een paar kilometer zag ik echter een ‘diesel’ aankomen. Dat bleek Fons de Bie te zijn die wat langzamer was gestart. Op het moment dat hij me inhaalde konden we mooi nog samen naar een bordje zoeken. Was ik op dat moment maar bij hem gebleven… Op een kilometer of 12-13 kwam ik bij een splitsing en had een bordje verkeerd ingeschat. Bleek dat ik een weiland inliep, waar tussen graan ook nog een paadje liep. Dat liep dood dus ik mocht een stuk terug. Even balen alleen dat hoort bij een trail ;)


Mooi veldje!... (foto: Yvonne Silverentand)


En mooi weer!...(foto: Yvonne Silverentand)

Na nog geen 2km nogmaals fout gelopen doordat ik een bordje miste... Een ‘Haasnootje’ volgens Raimond Schikhof, die mij inmiddels had ingehaald. Ik liep nog een tijdje met hem mee. Vervolgens kwam ik Dennis van Velp nog tegen die gelukkig nog een aantal koeien voor me wegjoeg die net voor een hekje stonden ;)


Het parcours was mooi! Goede afwisseling met korte bochtjes, steile stukken, mooie weggetjes en ‘kapmes-waardige’ stukken. Op zo’n 28km kreeg ik het zwaar. De heuvels en de temperatuur hakten er toch wel in. De laatste kilometers had ik m’n tandvlees nodig. Had natuurlijk niets te maken met de Veluwezoomtrail, JKM, weinig slaap etc.. ;)
Op nog 2km krijg je nog een mooie helling waar je alleen met behulp van een touw op kan komen. Erg gaaf!


The Wall... (foto: Coriotrail)


The Wall...(foto: Coriotrail)
Bij de finish aangekomen heb ik wel even op het gras gelegen om bij te komen. Met een 2e plek was ik toch wel blij. Raimond was 3e geworden. Leuk om met beide heren op het podium te staan!


Op het podium!... (foto: Wilse Graveland)

Bikkels!...
Hier een overzicht van de wedstrijd: