home Galleries blogs runs about
 


Duurloop Katwijk-Scheveningen-Katwijk

Deze keer een loop gedaan die al heel lang op m'n verlanglijstje stond: naar Scheveningen en terug!
De 'zware' weken van de marathontraining, door Runnersworld ook wel Monster Month genoemd, zijn van start gegaan. De vroege start op de zaterdagochtend lijkt inmiddels geen probleem meer. Op naar de 3-uurtrainingen dus!
Rond 7.00 weer starten betekent vanaf nu dat ik wat van de dageraard ga meemaken. In duin was het meteen mooi bij de Watertoren in Katwijk:


Watertoren KatwijkWatertoren Katwijk


En bij de muur:


Atlantik Wall, Berkheide, Katwijk


Zoals gepland heb ik de interval aangepast: de versnellingen korter (1.2km) en de pauzes langer (3km). Het mooie van deze intervallen is dat je altijd wat te doen hebt, hoe lang de loop ook duurt.
Dus voor je het weet ben je bij de Watertoren in Scheveningen!Watertoren ScheveningenWatertoren Scheveningen


Nu ik steeds op zaterdagochtend loop begin ik wat mensen te 'kennen'. Zo is er een dame (ultraloopster) die me nu al drie keer 's ochtends vroeg tegemoet is komen lopen, ongeacht ik richting Scheveningen of Langevelderslag loop... De volgende keer voorzichtig maar even vragen waarvoor ze aan het trainen is.


Op de boulevard bij Scheveningen natuurlijk nog een filmpje opgenomen. Het stilhouden van de camera is geen doen! Ik werd al vergeleken met Rinus is Running die ook die mooie bewegende beelden heeft ;)
Misschien eens kijken of we voor een mooi prijsje een sportcamera kunnen inzetten, een idee van Dirk Remmelzwaal van RunningCenter Katwijk.

Op de terugweg begon de temperatuur in duin wat op te lopen. Na de 30km zag je dat m'n hartslag na een versnelling niet meer zo omlaag ging. Voor de eerste 30+ loop is dat ook weer niet zo raar. Thuis kon ik genieten van een heerlijk bakje koffie met Groninger Notenkoek, dus lekker met de benen omhoog in het zonnetje!
Benen in de zon, genieten van dat ik het kon


Hier een overzicht van de route: