home Galleries blogs runs about
 


Verrassingsroute bij duurloop

In de tweede week van de marathontraining stond 2 uur op het programma. Nu was de eerste week niet zo goed bevallen doordat ik pijn in m'n kuit kreeg. Als schuldige wees ik de langzame duurloop met een ander tempo dan gewend aan. Voor mij een reden om in de training toch weer wat tempo's in te bouwen.
Een route via Meijendel stond op het programma, nieuw voor mij. Vond het al leuk om door Wassenaar te lopen, daar kom ik normaliter niet. Bij Meijendel zag ik omleidingsborden dus een andere straat ingegaan dan dat ik eerst wilde. Nu had ik bij een kruising rechtsaf moeten slaan waar ik rechtdoor liep.
Uiteindelijk bracht de weg me richting Den Haag en mocht ik via de Waalsdorpervlakte terug. Zo kom je langs het oorlogsmonument en de plek waar vroeger meer dan 250 mensen zijn gefusilleerd. Dat maakt wel indruk moet ik zeggen.Al was de route verrassend, was deze toch langer dan gepland. Daarnaast had Marjan een afspraak met de kapper. Daar heb je dus een telefoon voor bij je, om bij de Zuidduinen van Katwijk af te spreken, waar men al druk bezig was met de voorbereidingen voor Search en Rescue:
Al was de duurloop iets te lang, toch prima gelopen dus ik ga me er niet druk over maken.

Hier een overzicht van de route: