home Galleries blogs runs about
 


Haut Languedoc Trailrun

In onze vakantie in Zuid-Frankrijk zaten we op een camping aan de kust. Tijdens een rondrit hadden we al de Haut Languedoc verkend, waar we bij de Gorges de l'Héric al heerlijk bij een beekje hadden uitgerust. We kopen altijd een wandelboek van het gebied, dit keer l'Hérault... a pied, waarbij we een aantal 'randonnées' proberen te lopen. Dit keer was ik in de gelegenheid om een Trailrun uit te proberen. Natuurlijk een 'difficile' uitgekozen van ongeveer 13km, 700 hoogtemeters waar je al wandelend zo'n 4 à 5 uur over doet. Om een beetje op tijd terug te zijn ben ik om 7.00 uur begonnen. Gek genoeg was ik de enige. Dan kom je wel een aantal moeflons onderweg tegen, die over een beekje sprongen...Bergop was steiler dan ik had verwacht. Een tip van geoefende trailrunners om vooral steile stukken te wandelen in plaats van hardlopen kwam goed van pas. Het tempo ligt dan niet hoog maar het is pittig genoeg als je redelijk doorloopt. De route was uitdagend met af en toe mooie dieptes naast je paadje van een halve meter... ;)
Bovenop was het genieten!Ik kwam nog fraaie vlinders tegen, waaronder een dambordje. Jammer genoeg heb ik nog geen goede camera om tijdens het hardlopen mee te nemen. Nu ik wat meer kilometers ga maken voor de Amsterdam Marathon en later de Westcoast Challenge ga ik toch eens kijken of ik een pocket-camera aanschaf..

Bergaf ging het heerlijk. Ik ben beter in afdalen dan ik stijgen en nu was het ook meer een pad in plaats van rotspartijen om te beklimmen ;)

Na twee uur was ik weer bij de auto, waar net een stel wandelaars begonnen aan de route.. Al met al prima genoten van deze run, trailrunning smaakt naar meer!! ;)


Hier een overzicht van de route: