home Galleries blogs runs about
 


Boston marathon 2013 in 42 foto'sHierbij het verslag van de Boston Marathon 2013. Veel foto's over de hele trip, de race, en over na de race. Met dit verhaal en de beelden hoop ik een goede weergave te geven. "Boston Strong" is het motto van de Bostonians, je niet gek laten maken en je kracht tonen. "Don't let them get you" is wat ik nog zei tegen een man die zich op 60m van de aanslagen bevond. Toch is het niet altijd makkelijk... >>> meer >>>

Amsterdam marathon 2012Dit jaar heb ik weer voor de Amsterdam Marathon gekozen. Vorig jaar goed bevallen, praktisch en mooi parcours.
Berlijn trekt me op de een of andere reden (nog) niet en een zomermarathontraining vind ik wel wat. Dit jaar was het doel om onder de drie uur te lopen! Geen onrealistisch doel, m'n training ging goed alleen je moet het nog wel lopen. Er kan zoveel misgaan! >>> meer >>>

Uitwaaien op strandOp het strand is het ALTIJD anders. Het weer, het getij, de wind, de zee. Nu de zomer toch wel definitief voorbij is komt de tijd dat uitwaaien op strand weer een goede bezigheid is.

Voor een zondagmiddag een welkome besteding zou ik zeggen! >>> meer >>>


Broodje haring halen in ScheveningenVandaag stond een duurloop naar Scheveningen op het programma. Aangezien Andre van der Plas even rust houdt was dit een mooi moment om samen te gaan, waarbij Andre de route fietsend aflegde.

Een broodje haring halen was het doel. ;) >>> meer >>>


Redhead days 2012Daar kom ik niet voor in aanmerking. Aangezien ik wel drie 'redheads' thuis heb vond de rest van de family het een goed idee om naar de roodharigendag in Breda te gaan. Geen slechte keuze!
Aangekomen in het centrum zijn we eerst naar de Grote Markt gegaan voor de opening. Direct werden foto's van ons gemaakt en mochten wij mooie foto's maken: >>> meer >>>Schoorl-training 2012Dit keer had ik de eer om met Raimond Schikhof en Wilse Graveland in Schoorl een route te lopen. Je hoort altijd mooie berichten over dat gebied en in oktober wordt daar ook een trailrun georganiseerd. In Katwijk zijn ook mooie duinen en daar geniet ik met volle teugen van. >>> meer >>>


London Trip 2012Het was alweer een tijdje geleden dat ik voor m'n werk naar Londen moest, afgelopen dagen was dat het geval. Overdag is je schema volgeboekt en maak je er nuttige dagen van voor je werk. Dit keer zeer nuttig mag ik zeggen.
Het is dan een 'uitdaging' om er daarnaast ook wat moois van te maken. Laat ik nou net dat woord in m'n woordenboek hebben ;) >>> meer >>>


Chick en run 2012De Chick en run (ofwel Kippenloop), de Katwijkse wandelmarathon waarbij de opbrengst naar KWF Kankerbestrijding gaat, werd zaterdag 16 juni gehouden. Nu vind ik het zelf leuker om hard te lopen en toevallig hoorde ik op donderdag dat een klein groepje de 25km ging doen. Planning was toch om in die buurt m'n zaterdagochtendloop te doen.
Een mooie reden om meteen voor het goede doel te lopen.>>> meer >>>Koning van Spanje Trail 2012De eerste 'echte' trail van Andre van der Plas en van mij was meteen een fantastische!
De Koning van Spanje, een 30,6km lange trail in Zuid-Limburg. De dagen ervoor had het vrij veel geregend dus we verwachtten al een mooi parcours.
Via RunningCenter Katwijk hadden trail-schoenen gekocht, die bleken we nodig te hebben!
Mooi vond ik dat een paar minuten voor het begin nog niemand bij de startstreep stond! >>> meer >>>Waterlandtoertocht 2012Winter in Nederland, het ijs is zo goed dat bijna een elfstedentocht wordt verreden en deze jongen krijgt koorts. 40 graden schaatskoorts. Na zo'n 20 jaar niet te hebben geschaatst moet het er weer van komen. De schaatsen geslepen, de agenda op het werk gewijzigd en gaan! >>> meer >>>West Coast Challenge 2011De West Coast Challenge. Van Hoek van Holland naar Den Helder, 130km met z'n 2-en en de enige regel is dat 1 van de twee over strand loopt voorzover de route het toelaat. De ander mag dan fietsen en zoek het verder maar uit hoe je er komt!
Dat is een uitdaging die Andre van der Plas en ik graag aangaan. Samen met collega's Wilse Graveland en Rogier van Heyningen hadden met Kempen & Co twee teams die van start gingen. >>> meer >>>Amsterdam Marathon 201116 oktober 2011. Eindelijk was het zover! Een dag waar je zo'n 3 maanden naartoe hebt getraind en tegen iedereen hebt lopen verkondigen dat je 3:05 wil lopen. Tja dan moet het je nog wel doen!
De avond ervoor hadden we een fantastisch feest van m'n ouder die 40 jaar getrouwd waren. Het schema 'biertje-cola-water' heb ik goed kunnen volhouden en een klein drankje helpt die avond wel tegen de gezonde wedstrijdspanning ;) >>> meer >>>Katwijk-Scheveningen-KatwijkDeze keer een loop gedaan die al heel lang op m'n verlanglijstje stond: naar Scheveningen en terug!
De 'zware' weken van de marathontraining, door Runnersworld ook wel Monster Month genoemd, zijn van start gegaan. De vroege start op de zaterdagochtend lijkt inmiddels geen probleem meer. Op naar de 3-uurtrainingen dus!
Rond 7.00 weer starten betekent vanaf nu dat ik wat van de dageraard ga meemaken. >>> meer >>>Duurloop richting ScheveningenEen duurloop van 2,5 uur stond op het programma. Ik vind het prettigste om door duin/bos/strand te lopen en heb besloten de komende duurlopen af te wisselen door de ene week richting noord en de andere richting zuid te lopen.
Vandaag richting zuid, waarbij de route me bracht vlak voor Scheveningen. Rond 7.00 weer starten, deze keer ging het erg goed vanaf het begin. Had ik een goede dag of begin ik te wennen aan de vroege lopen? >>> meer >>>Verrassingsroute bij duurloopIn de tweede week van de marathontraining stond 2 uur op het programma. Nu was de eerste week niet zo goed bevallen doordat ik pijn in m'n kuit kreeg. Als schuldige wees ik de langzame duurloop met een ander tempo dan gewend aan. Voor mij een reden om in de training toch weer wat tempo's in te bouwen. >>> meer >>>Cirque de MourèzeJuli 2011: Op vakantie in Zuid-Frankrijk hebben we met de kinderen een mooie tocht gemaakt door de Cirque de Mourèze te lopen. Hier vind je mooie formaties rotsen van dolomietsteen. Matthijs is nu 1 jaar en Charlotte 4, wat betekent dat de jongste in de draagtas gaat en de oudste zoveel mogelijk loopt. De wandeling was zo'n 5 km, dat zou te doen zijn.. >>> meer >>>Haut Languedoc TrailrunJuli 2011: In onze vakantie in Zuid-Frankrijk zaten we op een camping aan de kust. Tijdens een rondrit hadden we al de Haut Languedoc verkend, waar we bij de Gorges de l'Héric al heerlijk bij een beekje hadden uitgerust. We kopen altijd een wandelboek van het gebied, dit keer l'Hérault... a pied, waarbij we een aantal 'randonnées' proberen te lopen. Dit keer was ik in de gelegenheid om een Trailrun uit te proberen. >>> meer >>>Een nietsbelovende ochtend...De eind juli Agami-velddag begon grijs en het weer zou alleen maar slechter worden.
Geen dag waar je hoge verwachtingen van mag hebben. Wat doe je dan om er toch het beste van te maken: Experimenteren!
De bestemming was Lentevreugd. Daar heb je kans nog redelijk uit de wind te kunnen fotograferen. Het macro-werk stond op het programma... >>> meer >>>Lanzarote deel 3Het laatste deel van de 'Lanzarote-trilogie' biedt wat meer verschillende foto's om het overzicht van onze trip compleet maken. In het noorden heb je een mooi uitkijkpunt 'Mirador del Rio', waar je een uitzicht hebt op het eiland 'La Graciosa'.... >>> meer >>>Lanzarote deel 2: Op zoek naar de kraagtrapDe dag voor vertrek reden we een rondje over Lanzarote. Toevallig kwamen we in het gebied waar de kraagtrap redelijk goed te vinden is... ;) We hadden genoeg tijd voordat we nog een stadje zouden bezichtigen dus: hop, het gebied in!... >>> meer >>>Lanzarote deel 1Om de winterdip te ontduiken zijn we eind februari 2010 naar Lanzarote gegaan met de family. Met name om de zon en het uitrusten maar uiteraard ging het fototoestel mee. ;) >>> meer >>>